موضوعات |
راهنمای کامل رفع نم دیوار خانهامروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی سعی معماران بر این بوده تا بتوانند از بهترین تکنیکها و مصالح برای ساخت خانه استفاده کنند تا بتوانند خانههایی مستحکم و در عین حال زیبا بسازند اما در اثر مرور زمان حتی بهترین خانهها نیز دچار دگرگونی میشوند که نیاز به رسیدگی و تعمیر بخشهای گوناگون است. یکی از آسیبهای جدی که میتواند برای ساختمان بسیار مضر باشد، وجود نم و رطوبت است. نم و رطوبتی که به داخل دیوارهای یک خانه نفوذ میکند آثار زیان باری را به همراه دارد. در نتیجه در این مقاله تصمیم گرفتهایم تا راهنمای کامل رفع نم دیوار خانه را در اختیار شما قرار دهیم تا آگاهی خود را در این زمینه افزایش دهید.
گاهی اوقات به خاطر شرایط آب و هوایی و گاهی اوقات به خاطر مصالح نادرستی که در اسکلت ساختمان استفاده شده است رطوبت و نم ناشی از آب و یا هوا به راحتی به دیوارهای خانه نفوذ میکند و خسارتهای جبران ناپذیری را به بار میآورد. یکی از مهمترین نکاتی که معماران هنگام ساخت اسکلت دیوارهای خانه باید به آن توجه کنند استفاده از مصالح سبک و در عین حال عایق حرارت، صوت و رطوبت است. علاوه بر این موقعیت مکانی خانه نیز بسیار مهم است. خانهای که همیشه در معرض مستقیم نور خورشید باشد و یا در یک منطقه کاملا مرطوب بنا شده باشد، در صورتیکه که دیوارهای آن نتوانند کنترل جریان حرارت هوا، رطوبت و بخار آب را به عهده بگیرند، پس از گذشت مدت زمان کوتاهی دچار آسیب میشوند در نتیجه دیوارهای یک ساختمان باید مقاومت کافی در برابر شرایط جوی داشته باشند.
چگونه نم دیوار را تشخیص دهیم؟
شناسایی نم دیوار کار بسیار سادهای است و در اولین نگاه شما میتوانید متوجه آن شوید. مهمترین راه شناسایی آن لکههای آب است. ممکن است گاهی با تماشای دیوارها یا سقف متوجه یک لکه آب و یا تغییر رنگ دیوار یا سقف شده باشید. اگر نم دیوار تازه و سطحی باشد در حد یک تغییر رنگ کوچک دیده میشود و اگر عمق نفوذ آب زیاد بوده به صورت ترکهایی بر روی دیوار نمایان میشود. وجود هر گونه لکه آب، تغییر رنگ، ترک و پوسته پوسته شدن دیوار نشانه نم دیوار است که باید سریعا نسبت به تعمیر آن اقدام شود.
چگونه نم دیوار را رفع کنیم؟
برای رفع نم دیوار در ابتدا باید منشا اصلی آن را پیدا کنیم. به عبارت دیگر در قدم اول بایستی علت نم دیوار را پیدا کننیم سپس نسبت به آن برای رفع نم دیوار اقدام کنیم. توصیه ما به شما این است که برای شناسایی رفع نم دیوار و اقدام برای تعمیر آن حتما از تکنسینهای مجرب و ماهر در این زمینه کمک بگیرید تا اگر مشکلی در ساختمان وجود دارد به صورت اساسی و اصولی حل شود. اگر به دنبال تکنسینهای کاربلد و ماهر در این زمینه هستید میتوانید با ثبت خدمات مورد نیاز خود در استادکار از بهترین خدمات و مجربترین تکنسینها استفاده کنید.
نم دیوار چگونه به وجود میآید؟
به طور معمول برای علت یابی نم دیوار و اقدام برای رفع آن ممکن است با چند مورد رو به رو شوید:
نم دیوار در اثر ترکیدن لولههای آب:
همانطور که میدانید امروزه بسیاری از تاسیسات مربوط به لوله کشی آب از داخل دیوار رد میشود تا ظاهر دیوار زیبا باقی بماند. گاهی اوقات در اثر گذشت سالهای طولانی و با وجود رطوبت بیش از حد در اطراف لوله، لوله دچار نشت میشود و یا میترکد که در این صورت بدترین نوع نم بر روی دیوار رخ میدهد و پوسته اصلی دیوار نسبت به این حجم از رطوبت سریعا واکنش نشان داده و پوسته پوسته میشود و ترک بر میدارد. در بسیاری از موارد که ترکیدن یا نشت لوله بسیار حاد است دستور تخریب دیوار ساختمان داده میشود. تکنسینهای مجرب در مجموعه استادکار برای مطلع شدن از این موضوع با استفاده از یک دستگاه مخصوص نشت یاب دیوارها را چک میکنند تا تشخیص دهند آیا رطوبت و نم ناشی از دیوار در اثر ترکیدن یا نشت لوله است یا خیر. در نتیجه شما با خیالی آسوده میتوانید کار تعمیرات مربوط به نم دیوار خود را به نیروهای ماهر استادکار بسپارید.
لولهکشی آب و فاضلاب
اگر در مناطقی با شرایط آب و هوایی بسیار مرطوب و بارانی زندگی میکنید حتما با نم دیوار آشنا هستید. معمولا در مناطقی که بارش باران زیاد است برخی از دیوارها در ساختمانها دچار نم و روطبت میشود. معمولا برای رفع نم دیوار ناشی از باران در ابتدا باید مکان نفوذ باران به دیوار را پیدا کرد، سپس نسبت به تعمیر و پر کردن آن منافذ اقدام کرد.
نم دیوار در اثر تاسیسات ساختمانی:
مشکل در تاسیسات ساختمان جز یکی از مواردی است که امروزه در بسیاری از خانهها دیده میشود زیرا لوله کشی تاسیسات به دست افراد کاربلد و ماهر انجام نشده است. ساختمانی که لوله کشی و تاسیسات ناقص داشته باشد قطعا دچار نم و رطوبت میشود. در نتیجه اگر لوله کشی فاضلاب به صورت اشتباه و یا با مشکل انجام شده باشد و یا هنگام نصب ماشین لباس شویی و سینک اشتباهی رخ داده باشد که تخلیه کامل فاضلاب صورت نگیرد ممکن است هرگونه نم و رطوبتی بر روی دیوارها ایجاد شود. از این رو تکنسین مربوطه استادکار میتوانند با حضور در محل و با مشاوره کاملا رایگان علت را برای شما بررسی و پیدا کنند و سپس نسبت به تعمیر آن اقدام کنند.
چند نکته برای رفع نم دیوار
یکی از مهمترین نکاتی که باید در فضای ساختمان به آن توجه کرد این است که دیوارهای فضاهایی مانند سرویس بهداشتی و حمام که بیشتر در معرض رطوبت هستند باید کاملا عایق کاری شده باشد تا آب را به درون خود نفوذ ندهد. علاوه بر این کف سازی نیز در مناطق مرطوب بهتر است با مصالحی مانند سنگ، موزاییک و یا سرامیک صورت گیرد تا امکان نفوذ آب به سطح زیرین نیز غیر ممکن شود.
دومین نکته کاهش رطوبت در فضای خانه است. اگر حس میکنید فضای خانه بنا به هر دلیلی رطوبت بالایی دارد سعی کنید با استفاده از انواع سیستم تهویه و یا باز کردن پنجرهها میزان رطوبت را به حداقل برسانید.
سومین نکته که معمولا هنگام تمیزکاری خانه باید به آن توجه کرد، شستن دیوارها است. سعی کنید تا جایی که ممکن است دیوارها را با آب فراوان نشویید و از مواد شوینده بسیار زیاد استفاده نکنید زیرا علاوه بر اینکه رطوبت را به درون بافت دیوار نفوذ میدهید ممکن است این کار سبب تغییر رنگ دیوار نیز شود در نتیجه تا حد امکان سعی کنید به جای شستشو کامل دیوار با آب با یک اسفنج یا دستمال مرطوب این کار را انجام دهید.
مطالب سایت های دیگر |