مرکز تعمیرات

اتومات نکردن یخچال

اتومات نکردن یخچال 4 دلیل مهم دارد
اتومات نکردن و روشن نشدن یخچال یکی از مشکلات رایجی است که در اکثر یخچال ها رخ می دهد و معمولا به دلیل خرابی ترموستات این مشکل ایجاد می شود.
اتومات نکردن یخچال چه علتی دارد و چطور حل می شود؟
علت اتومات نکردن یخچال چیست ؟ و چه عللی باعث بروز این مشکل میشود؟ به چه دلایلی یخچال روشن نمی شود؟ جواب سوالات خود را در این بخش از نمناک خواهید خواند. از مشکلات شایعی که اغلب برای اکثر خانواده ها اتفاق می افتد ، اتومات نکردن یخچال و روشن نشدن است . مشکلی که بسیاری از ما علت آن را نمی دانیم.ما در این مطلب به این دو موضوع و بررسی علت های آن پرداخته ایم ،با ما همراه باشید.
 
اتومات نکردن یخچال چه دلایلی دارد؟
اتومات نکردن یخچال و روشن نشدن آن چه دلایلی دارند؟ علت اتومات نکردن یخچال چیست؟


1. اتومات نکردن یخچال به علت نشت گاز و کم بودن سرما
در یخچالهای مختلف این مشکل با شکل های متفاوت بروز میکند :
یخچال های قدیمی : در یخچال های قدیمی این مشکل به صورت برفک زدن نصفه جایخی ویا یخ زدن ناحیه خاصی از جایخی بروز می کند.
راه حل : برای اینکه اطمینان از نشتی نداشتن یخچال بهتر است آن را از برق بکشید و بعداز آب شدن برفک ها ، یخچال را دوباره به برق بزنید و در اولین فرصت در صورت کم بودن سرمای یخچال به تعمیرکار یخچال اطلاع دهید.
یخچال فریزر های جدید برفکی : یخچال فریزر های جدید برفکی دارای صفحه سرما در انتهای یخچال و یا داخل بدنه یخچال هستند .اگر این صفحه خیس بود و قسمتی از آن برفک داشت و یا به طور یکدست برفک نداشت ، یخچال نشتی گاز دارد . در این موارد مشتری از سرمای فریز رضایت دارد.
یخچال های بدون برفک : این نوع یخچال ها کمتر با این مشکل مواجه می شوند .
 
2. خرابی ترموستات و اتومات نکردن یخچال
در صورتی که سرمای یخچال خوب باشد اما یخچال اتومات نکند احتمالا ترموستات ایراد دارد . این مشکل با علائمی مانند یخ زدن مواد غذایی درون یخچال مثل ماست و تخم مرغ همراه است .


3. اتومات نکردن یخچال به دلیل ضعیف شدن موتور
در این مورد با وجود سرمای نسبی موتور صدای زیادی دارد و یخچال اتومات نمی کند .


4. موارد خاص اتومات نکردن یخچال
یخچال های بدون برفک :
اگر سیستم برفک زدایی خراب باشد ، رادیات (یا اواپراتور ) برفک می زند و سرمای یخچال کم میشود .
 
علت کم شدن سرمای یخچال
نداشتن در جایخی و جاگوشتی در یخچال های قدیمی :
نبود این امکانات در یخچال سبب یخ زدن مواد غذایی مثل ماست و دیر اتومات کردن یخچال می شود.

گیر بودن لوله های ورودی :
درصورت گیر بودن لوله های ورودی یخچال اتومات نمی کند.

یخچال های با برد دیجیتال :
معیوب بودن سنسور ودر برخی موارد معیوب بودن برد اصلی موجب ایجاد مشکل میشود .
 روشن نشدن یخچال به دلیل معیوب بودن برد اصلی

علت روشن نشدن یخچال
علت1 : پریز برق ندارد، دوشاخه یا سیم رابط معیوب است.
رفع عیب1:
بعد از کنترل برق ، اینگونه پریز دوشاخه وسیم رابط را آزمایش می کنیم :دو قطب دو شاخه را با یک سیم به یکدیگر متصل می کنیم و ورودی کابل را از مدار یخچال باز می کنیم و آوامتر را به آن ها متصل می نماییم . اگرعقربه انحراف پیدا نکرد ، سیم رابط ودو شاخه را تعویض می نماییم.
 
دلایل روشن نشدن یخچال فریزر
علت 2: ترموستات معیوب است
رفع عیب 2:
در نتیجه بررسی مدار الکتریکی یخچال در می یابیم هنگام خراب شدن کلید ترموستات و هدایت نکردن فاز ورودی به موتور کمپرسور قادر به حرکت نخواهد بود . پس ورودی و خروجی ترموستات را آرام جدا کنید و با اتصال رابط های اهم متر به آن ولوم را به چپ و راست بچرخانید تا صدای قطع و وصل کلید داخل ترموستات شنیده شود .
در صورتی که با وصل کلید عقربه بطرف صفر منحرف و با قطع کلید عقربه بطرف بی نهایت باز گرددترموستات معیوب نیست .در غیر این صورت باید ترموستات را از بدنه یخچال خارج کنید و قاب آن را باز نمایید و مشکل کلید داخل آن را رفع کنید.در صورت تعمیر نشدن ترموستات آن را تعویض کنید تا یخچال به درستی کار کند.

تذکر:
اگر می خواهید ترموستات را از یخچال جدا کنید و یا بر روی آن در همان وضعیت متصل به بدنه آزمایش انجام دهید ، باید بدانید اعمال فشار نا مناسب برروی ترموستات سبب آسیب به لوله مویی و یا لوله بلو می شود که در این صورت گاز داخل ترموستات تخلیه می گردد. هنگامی که ترموستات دچار چنین عیبی می شود ، باید آن را تعویض کنید تا به درستی عمل کند.
 

تعمیر ترموستات راه حل اتومات نکردن یخچال
علت 3: اورلود معیوب است.
رفع عیب 3:
جایگاه اورلود سر راه نول مشترک کمپر سور است پس در صورتی که اورلود خراب شود کمپرسور نیز روشن نخواهد شد . در صورتی که پلاتین های داخل اورلود متصل نباشند ولتاژبه موتور الکتریکی کمپرسور نمی رسد.
در این حالت باید توسط اهم متر اتصال پلاتین های اورلود را در حالی که دوشاخه از پریز جداست ، بررسی کنید و در صورت متصل نبودن این پلاتین ها به یکدیگر ،اورلود را با نوع مشابه خودش تعویض کنید. بر روی اورلود کد مخصوصی وجود دارد که بیانگر جریان نامی اورلود است.
اگر به مورد مذکور توجه نشود و اورلود جدید دارای جریانی کمتر از جریان نامی اورلود قبلی باشد،بمحض اتصال برق به کمپر سور ،عمل نموده و مدار الکتریکی موتور را قطع می کند.


علت4:سیم های رابط از مجموعه سیم بندی مدار جدا (قطع)شده اند.
رفع عیب4:
در صورت پاره شدن سیم های اصلی مانند فاز و نول ، و یا این سیم ها از اتصالات قطعاتی مانند ترموستات - اولود یا موتور جدا گردند ، اشکال مربوطه بروز پیدا می کند. پس بهتر است سیم بندی رابه صورت دقیق بررسی کنیم و در صورت مشاهده قطعی و یا پارگی در آن ، این اتصال را دوباره برقرار کنیم تا مشکل برطرف شود.

 

این مطلب در تاریخ جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ارسال شده است .
تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت محفوظ می باشد .