موضوعات |
از اهمیتی که تاچپدها در لپتاپ دارند، نمیتوان چشمپوشی نمود؛ کار با سیستمعامل ویندوز بدون ماوس، تاچپد یا هرنشانگر دیگری تقریبا غیرممکن است. برای همین وقتی تاچپد لپتاپ شما بهدرستی کار نمیکند، واقعا در دردسر بزرگی گیر افتادهاید. نترسید؛ با روشهای زیر احتمالا مشکلات تاچپد لپتاپ شما برطرف خواهد شد:
سیستم خود را ریاستارت کنید:بهعنوان اولین قدم، بررسی کنید که آیا مشکل به سیستمعامل مربوط است یا خیر. امکان دارد که سیستمعامل هنگ کرده باشد؛ بنابراین لپتاپ شما نباید نسبت به دیگر اجزای سختافزاری نیز عکسالعملی از خود نشان دهد. برای بررسی، کافی است که یکی از دکمههای صفحهکلید را فشار دهید؛ اگر سیستمعامل نسبت به دکمههای کیبورد نیز بیتفاوت بود، احتمالا لپتاپ شما هنگ کرده است. برای حل این مورد، لپتاپ خود را ریاستارت نمایید. در غیر اینصورت برای رفع مشکل فوق، به مراحل بعدی رجوع کنید.
دستگاههای جانبی را از لپتاپ خود جدا نمایید: برخی از قطعات جانبی که توسط پورت PS/2 یا USB به سیستم شما متصل میشوند، بهدلیل عدم هماهنگی با تاچپد لپتاپ، آن را از کار میندازند. کافی است برای بررسی، ابتدا سیستم خود را خاموش نموده و سپس دستگاههای جانبی را از آن جدا نمایید. سپس بررسی کنید که آیا پس از روشن کردن مجددا لپتاپ خود، با این مشکل مواجه هستید یا خیر؛ اگر پاسخ شما مثبت است، توصیه میشود که درایور تاچپد لپتاپ خود را بهروز نمایید. اگر همچنان مشکل پابرجا بود، بهعنوان آخرین قدم، سعی کنید از طریق تنظیمات مربوط به تاچپد، این مشکل را برطرف نمایید.
تنظیمات مربوط به تاچپد را بررسی کنید: همانطور که در روش شماره ۲ ذکر شد، گاهی اوقات، تغییر برخی گزینهها در بخش مربوط به تنظیمات تاچپد، میتواند مشکل کارنکردن آن را برطرف نماید. برای دسترسی به تنظیمات تاچپد، کلیدهای Windows و S صفحهکلید را همزمان نگه داشته و سپس در بخش جستجو، عبارت change mouse settings را وارد نمایید. به تنظیمات تاچپد و یا ماوس لپتاپ خود وارد شده و در صفحه باز شده، باید جلوی عبارت Devices، تاچپد لپتاپ شما قرار گرفته باشد؛ اگر اینگونه نبود، خودتان، تاچپد را انتخاب کنید. میتوانید بهمیل خود، گزینههای دیگر مربوط به تاچپد را تغییر دهید؛ ممکن است که مشکل برطرف شود.
درایور تاچپد را بهروز نمایید: اگر هنوز هم تاچپد کار نمیکند، Device Manager لپتاپ میتواند به شما اطلاعات کاملی درباره مشکلات سختافزاری و آپدیتهای آن ارایه دهد. برای مثال، اگر در کنار آیکون یکی از قطعات سختافزاری در Device Manager علامت تعجب زرد یا قرمز وجود داشته باشد، این معنی را دارد که دستگاه با یک مشکل نرمافزاری و یا سختافزاری مواجه شده است. برای برطرف کردن این مشکل، به My Computer ( در ویندوز۷ و ۸) و یا This PC (در ویندوز ۱۰) وارد شده و سپس از نوار بالا، برروی Manage کلیک نمایید. در پنل Computer Managment، به Device Manager مراجعه کرده و سپس برروی Mice and other pointing devices دابل کلیک کنید. اکنون برروی تاچپد خود دوبار کلیک نموده و سپس از پنجره باز شده، به سربرگ Driver مراجعه نمایید. سیدی درایورهای لپتاپ خود را در DVD Rom قرار داده و سپس در سربرگ Driver برروی Update Driver کلیک کنید. اکنون با طی کردن مراحل نصب دستی درایور، احتمالا مشکل تاچپد لپتاپ شما برطرف خواهد شد. ( در صورتیکه به اینترنت پرسرعت دسترسی دارید، میتوانید به صورت آنلاین نیز این کار را انجام دهید.)
تاچپد لپتاپ خود را غیرفعال و مجددا فعال کنید: اگر همچنان تاچپد لپتاپ شما با مشکل مواجه است، کافیست که برروی آیکون مربوط به آن در بخش Device Manager که پیشتر درباره آن توضیح داده شد، راست کلیک نمایید. سپس ابتدا تاچپد را غیرفعال و مجددا فعال کنید. (توجه: در طی این مرحله، باید از یک ماوس جانبی استفاده شود.)
تاچپد لپتاپ خود را در بخش بایوس، بررسی نمایید: مطمئن شوید که تاچپد در CMOS (همان بایوس) غیرفعال نشده باشد. برای رفع آن، کافی است لپتاپ خود را خاموش و مجددا روشن نمایید؛ اکنون طبق الگویی که شرکت سازنده لپتاپ شما در دفترچه راهنمای کاربر گفته است، سیستم خود را به تنظیمات بایوس وارد کرده و سپس در تنظیمات مربوط به قطعات سختافزاری، از فعالبودن تاچپد اطمینان حاصل فرمایید. (* برای اطلاع از نحوه چگونگی وارد شدن به تنظیمات بایوس برای لپتاپها، میتوانید در گوگل، عبارت “وارد شدن به بایوس در لپ تاپ” را جستجو کنید.)
سیستمعامل خود را با یک نسخه سالمتر، تعویض کنید: یکی از دلایل دیگری که میتوان برای کارنکردن تاچپد عنوان کرد، خراب بودن فایلهای سیستمی است. برای رفع آن، کافیست که سیستمعامل لپتاپ خود را به روزی که تاچپد از کار نیافتاده بود، ریاستور نمایید. همچنین میتوانید با استفاده از DVD سیستمعامل فعلیتان، این مشکل را برطرف نمایید.
مطالب سایت های دیگر |